
PROGRAM
-
ČasTémaPrezentující
-
8.30 – 9.00Registrace
-
9.00 – 9.05Zahájení seminářeprof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. a prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
9.05 – 9.30Aktuality v problematice nových potravinIng. Petr Beneš; Odbor bezpečnosti potravin MZe ČR
-
9:30 – 9:55Aktuální témata v oblasti bezpečnosti potravin v EUIng. Ivana Poustková, Ph.D.; Evropská komise – DG SANTE
-
9:55 – 10:15Přítomnost kontaminantů v potravinách z pohledu soudní praxeIng. Petr Cuhra; Inspektorát SZPI v Praze
-
10:15- 10:35Mikroplasty v potravinách: expozice člověka a související zdravotní rizikaprof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
10:35 – 10:50Diskusní panel Sekce 1
-
10:50 – 11:10Přestávka
-
11:10 – 11:30Rezidua pod kontrolou: jaké jsou trendy, výsledky a zkušenosti z kontroly potravin živočišného původuMVDr. Veronika Vlasáková; Státní veterinární správa
-
11:30 – 11:50Přírodní toxické látky zahrnuté v Nařízení Komise (EU) 2023/915: podceňované riziko?prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
11:50 – 12:10PFAS v potravinách a rizika pro zdraví konzumentůdoc. Ing. Darina Dvořáková, Ph.D.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
12:10 – 12:30Aktuální rizika ve výživěMUDr. Petr Tláskal, CSc.; Společnost pro výživu
-
12:30 – 12:50Diskusní panel Sekce 2
-
12:50 – 13:40Přestávka na oběd
-
13:40 – 14:00RASFF – Systém rychlého varování pro potraviny a krmivaMgr. Markéta Dostalíková; Národní kontaktní místo RASFF, SZPI
-
14:00 – 14:20Úloha doplňků stravy ve výživě a některé kritické aspektyIng. Daniela Winklerová, Mgr. Jitka Stančíková, PhD.; Státní zdravotní ústav
-
14:20 – 14:40Rezidua pesticidů v potravinách a pitné vodě – interpretace laboratorních nálezůprof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
14:40 – 15:00Rizikové / toxické látky vznikající při výrobě potravin – možnosti omezení tvorby či prevenceIng. Beverly Hradecká, Ph.D.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
15:00 – 15:20Minerální oleje jako staronový problém v bezpečnosti potravin: výzvy spojené s připravovanou legislativouIng. Jakub Tomáško, Ph.D.; Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
15:20 – 15:35Diskusní panel Sekce 3
-
15:35 – 15:40Závěr přednáškové části semináře
-
15:40 – 16:10Networking a možnost pro individuální konzultace s Ústavem analýzy potravin a výživy

REGISTRAČNÍ POPLATEK
Uzávěrka registrací je dne 30. 10. 2025; v případě naplnění kapacity si vyhrazujeme právo ukončit registraci dříve.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování semináře.
- Základní registrační poplatek – 1.950,- Kč
- Studentský registrační poplatek (studenti denního studia) – 950,- Kč
ON-LINE PŘIHLÁŠKA
Poskytnuté osobní údaje budou zpracovány v souladu s informacemi o zpracování osobních údajů a budou použity pouze k účelu zajištění akce, na kterou se přihlásíte.
Odesláním této přihlášky beru na vědomí způsob a rozsah zpracování osobních údajů.
IČ: | 60461373 |
DIČ: | CZ60461373 |
Bankovní spojení: | ČSOB 130 197 294/0300 |
Variabilní symbol: | 323 10 5020 |
Konstantní symbol: | 0308 |
Majitel účtu: | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 5, 166 28 Praha 6-Dejvice. |
Daňový doklad bude účastníkům zaslán po obdržení platby, a to na adresu instituce.
Preferujeme platbu převodem.
V případě, že potřebujete fakturu předem, zvolte, prosím, tuto variantu při registraci.
Seminář je možné zaplatit i přímo na místě. V takovém případě bude vystaven zjednodušený daňový
doklad.
PŘEHLED PŘEDCHOZÍCH ROČNÍKŮ
Téma semináře a termín konání
KONTAKT
VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy