BEZPEČNÁ VÝŽIVA 2022 -
BIO SUMMIT

Biopotraviny dnes a zítra

3. prosince 2022 • VŠCHT Praha

On-line přihláška Program

PROGRAM

  • Čas
    Téma
    Prezentující
  • 8.30 – 9.00
    Registrace
  • 9.00 – 9.05
    Zahájení Bio-summitu
    prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
  • 9.05 – 9.40
    Od počítání živin k užívání si jídla, a nejlépe lokálně, sezónně a bio
    PharmDr. Margit Slimáková, Specialistka na zdravotní prevenci a výživu
  • 9:40 – 10:15
    Mýty o biopotravinách: mykotoxiny, éčka a co dál?
    prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
  • 10:15- 10:30
    Přestávka
  • 10:30 – 11:00
    SONNENTOR - zajištění kvality biočajů a biokoření
    Ing. Miroslava Kubáčková, manažer kvality SONNENTOR, Sonnentor s.r.o., Čejkovice
  • 10:00 – 11:25
    Prodej biopotravin online, propagace, zajištění kvality
    Mgr. Michal Perlík, Senior category manager, Rohlik.cz
  • 11:25 – 11:50
    30 let výroby, distribuce a prodeje biopotravin - zkušenosti a výzvy
    Mgr. Lubomíra Chlumská, Ing. Tomáš Zídek, Country Life s.r.o.
  • 11:50 – 12:20
    Úskalí prodeje biopotravin v některých zemích střední a jižní Evropy
    Ing.et Ing Pavel Mikoška, CSc, Quality Assurance and Sustainable Sourcing Director, CSE, Albert
  • 12:20 – 13:05
    Přestávka na oběd
  • 13:05 – 13:35
    Biozemědělství - nejen suroviny pro kvalitní potraviny
    Ing. Martin Hutař, PROBIO s.r.o. Staré Město
  • 13:35 – 14:05
    Kontrola a certifikace výrobců biopotravin
    Ing. Jan Dehner, ředitel, KEZ o.p.s., Chrudim
  • 14:05 – 14:35
    Přístup SZPI ke kontrole biopotravin
    Ing. Petr Cuhra, ředitel inspektorátu SZPI v Praze
  • 14:35 – 14:50
    Přestávka
  • 14:50 – 15:10
    Srovnávací studie: biopotraviny vs konvenční
    doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
  • 15:10 – 15:35
    Současné aspekty zdravé výživy z hlediska srdečně cévních poruch
    prof. MUDr. Jan Piťha, CSc., Fórum zdravé výživy, IKEM Praha
  • 15:35 – 16:00
    Diskuse, ukončení Bio-summitu

REGISTRAČNÍ POPLATEK

Uzávěrka registrací je dne 1. 12. 2022; v případě naplnění kapacity si vyhrazujeme právo ukončit registraci dříve.

KONTAKT

VŠCHT Praha

Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy

Technická 3,
166 28 Praha 6

IČ: 60461373
DIČ: CZ60461373