
PROGRAM
-
ČasTémaPrezentující
-
8.30 – 9.00Registrace
-
9.00 – 9.05Zahájení seminářeprof. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D. a prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
9.05 – 9.35Jaké jsou cesty vzniku senzoricky aktivních látek v potravinách? A jak jejich tvorbu můžeme ovlivnit?prof. Ing. Jana Hajšlová, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
9:35 – 10:05Současné možnosti komplexní charakterizace vonných a chuťových látekIng. Michal Stupák, Ph.D., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
10:05 – 10:30Aspekty senzorické analýzy v praxi úřední kontroly SZPIIng. Ondřej Mikeš, Ph.D., Odbor kontroly, laboratoří a certifikace, Ústřední inspektorát SZPI Brno
-
10:30- 10:45Přestávka
-
10:45 – 11:10Úprava senzorických vlastností potravin - aditiva, aromata a jejich regulaceprof. Ing. Vladimír Kocourek, CSc., Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
11:10 – 11:25Aromata pro potraviny (téma bude upřesněno)Ing. Hynek Strnad Ph.D., Výrobní skupina Aroco - Aroma
-
11:25 – 11:40Cereální produkty, chutné a nutričně hodnotnéIng. Lenka Dědinová, Emco spol. s.r.o.
-
11:40 – 11:55Koření pro atraktivní potravinyIng. Monika Grabovská, Ing. Zdeněk Jelínek, GurmEko s.r.o.
-
11:55 – 12:10Chutě a vůně pro každého: Jak zákaznické preference formují nabídku, kvalitu i výběr dodavatelůIng. Marta Nováková, Rohlik.cz
-
12:10 – 12:30Kvalitní suroviny a kouzlení s nimiRoman Vaněk, Pražský kulinářský institut
-
12:30 – 13:30Přestávka na oběd
-
13:30 – 13:55Současné výzvy pro senzorickou analýzudoc. Dr. Ing. Marek Doležal, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
13:55 – 14:10Maso, které chutná (klíčové faktory podmiňující chuť, vůni a křehkost masa, a ryb, vliv kulinářských úprav)Ing. Tomáš Potůček, Bidfood Czech Republic s.r.o.
-
14:10 – 14:35Co zákazníci opravdu chtějí? Data a trendy rostlinných alternativ masaBc. Marie Šantrochová, Martin Ranninger, ProVeg Česko
-
14:35 – 14:50„Hot chips“ - novinka, která spojila výrobce a vědce (téma bude upřesněno)Ondřej Šodek, HOT-CHIP s.r.o.
-
14:50 – 15:05Použití éterických olejů v potravinářství: přínosy a rizikaIng. Gabriela Olšanská, Ph.D., OLLY s.r.o., Lysice
-
15:05 – 15:20Tisíce vůní kávyIng. Petra Menclová, JABLUM Czech s.r.o.
-
15:20 – 15:35EIT Food – příležitosti pro spolupráci a podporu inovacíIng. Monika Tomaniová, Ph.D., EIT Food Hub, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha
-
15:35 – 15:45Závěr přednáškové části semináře
-
15:45 – 16:45Networking a možnost pro individuální konzultace s Ústavem analýzy potravin a výživy, možnost prohlídky senzorické laboratoře
REGISTRAČNÍ POPLATEK
Uzávěrka registrací je dne 6. 6. 2025; v případě naplnění kapacity si vyhrazujeme právo ukončit registraci dříve.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování semináře.
- Základní registrační poplatek – 1.500,- Kč
- Studentský registrační poplatek (studenti denního studia) – 800,- Kč
ON-LINE PŘIHLÁŠKA
Poskytnuté osobní údaje budou zpracovány v souladu s informacemi o zpracování osobních údajů a budou použity pouze k účelu zajištění akce, na kterou se přihlásíte.
Odesláním této přihlášky beru na vědomí způsob a rozsah zpracování osobních údajů.
On-line přihláškaIČ: | 60461373 |
DIČ: | CZ60461373 |
Bankovní spojení: | ČSOB 130 197 294/0300 |
Variabilní symbol: | 323 10 5011 |
Konstantní symbol: | 0308 |
Majitel účtu: | Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Technická 5, 166 28 Praha 6-Dejvice. |
Daňový doklad bude účastníkům zaslán po obdržení platby, a to na adresu instituce.
Preferujeme platbu převodem.
V případě, že potřebujete fakturu předem, zvolte, prosím, tuto variantu při registraci.
Seminář je možné zaplatit i přímo na místě. V takovém případě bude vystaven zjednodušený daňový
doklad.
PŘEHLED PŘEDCHOZÍCH ROČNÍKŮ
Téma semináře a termín konání
KONTAKT
VŠCHT Praha
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Ústav analýzy potravin a výživy